כל מה שרציתם לדעת על מילוי דיו וטונרים
מה ההבדל בין ראש דיו תואם לממוחזר, מה זה מכל דיו ולמה הוא לא נקרא ראש דיו ואיך הרזולוציה קשורה להדפסה שלנו? התשובות לפניכם
נכון, יש ראשי דיו מקוריים. עד כאן הכל ברור. אבל מילוי דיו זה הקטע הזה שלוקחים ראש דיו שסיים את הקרירה וממלאים אותו, לא? אהה.. יש עוד סוגים? טוב. זה הזמן לעשות סדר:
ראש דיו מקורי: כשמו כן הוא, מדובר במכל דיו שיש לו יחידה של הזרקה מובנית. ראש דיו מקורי מיוצר תמיד על ידי החברה שמייצרת את המדפסת והוא יהיה היקר ביותר משאר ראשי הדיו על המדף. כך גם בנוגע לטונרים מקוריים למדפסות לייזר.
ראש דיו תואם: אח חורג של ראש הדיו המקורי. מדובר גם כן במכל עם יחידת הזרקה מובנית, רק שהמחסנית עצמה היא חדשה ולא ממוחזרת. ההבדל הוא שהיא לא מיוצרת על ידי החברה שמייצרת את המדפסת ולכן שמו – תואם. לרוב ראש דיו תואם יכיל יותר מראש דיו מקורי, שווה לבדוק את זה לפני שקונים. כמובן שיהיה זול יותר מראש דיו מקורי.
ראש דיו ממוחזר: קיים גם בגרסת הטונר הממוחזר. בדיוק כמו שזה נשמע – לוקחים ראש דיו שנגמר, ממלאים אותו בדיו חדש. האח הצעיר והזול ביותר של ראשי הדיו השונים.
זיכרון: לכל מדפסת יש זיכרון בו היא "אוגרת" את כל המידע שעובר דרכה. הוא שומר את התוכן של מה ששלחנו להדפסה, ככל שהזיכרון גדול יותר אפשר לשלוח יותר מסמכים להדפסה וגם מהירות ההדפסה – גבוהה יותר. במדפסות ביתיות לרוב לא יידרש יותר מ-8MB זיכרון.
מעוניינים במילוי דיו למדפסת? השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם
מכל דיו: לא, הוא לא ראש דיו, אלא מכל. אין לו ראש הדפסה מובנה, וזה מיועד למדפסות שמנגנון הזרקת הדיו שלהן נמצא בתוך המדפסת עצמה. זול יותר מראש דיו, ומגיע בגרסה מקורית וממוחזרת.
PPM: ההגדרה באמצעותה בודקים את מהירות ההדפסה – מגדירה כמה עמודים יכולים להיות מודפסים בדקה.
רזולוציה: נמדדת ב-dpi. כשאנחנו מדפיסים טקסט הרזולוציה תהיה אוטומטית ותספיק לנו 600dpi, אך להדפסת תמונות יש לוודא שרזולוציית ההדפסה תדפיס אותן כראוי או שיש להדפיס אותן במדפסת ייעודית להדפסת תמונות עם יכולת רזולוציה וגודל טיפה גבוהות יותר.
דיו מבוסס פיגמנט: בבית לרוב לא נשתמש בו, אך הוא דיו שמיועד להדפסת תמונות בעיקר, ולכן השימוש בו יהיה בעיקר במדפסות מיוחדות שכאלו. איכות הצבעים והחדות שלהן משפיעות על התמונה ואם אתם רוצים להדפיס תמונה שתיראה נפלא תוכלו לעשות זאת במדפסת המותאמת למטרה עם דיו שכזה.
Fuser: חלק במדפסת לייזר שמתיך את האבקה שבטונר ומקבע אותה על הדף. בהוראות היצרן תהיה לכם הנחיה ברורה תוך כמה זמן (או שימושים) יש להחליף את החלק הזה. הקפידו לעמוד בלוח הזמנים המדובר בשביל למנוע תקלות מיותרות במדפסת.
הפעלה ישירה: מדפסות שאפשר להפעיל בלי להשתמש במחשב – באמצעות זיכרון נייד, דיסק-און קי או אפילו כרטיס זיכרון של מצלמה. הוראות ההדפסה ניתנות באמצעות פאנל ההפעלה של המדפסת. אפשר להגדיר שם את גודל וסוג הדף, מספר עותקים ועוד. ההפעלה הישירה מתייחסת גם לשליחת פקס, סריקה או צילום עותקים במדפסת משולבת.
שימוש במדפסת הביתית נעשה טוב יותר כשאנחנו מבינים מה משפיע על איכות ההדפסה ועל ההספק של המדפסת. אם אין בידינו את הידע הנדרש, ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לאיש מקצוע בתחום שיעזור לנו לרכוש את הידע, לתמיד